Orthopedische Voetbedden

Zijn de voeten overbelast of doorgezakt? Doen de voeten pijn bij het lopen? Dan kunnen de voeten wellicht extra steun gebruiken. Hiermee kan de voetstand worden gecorrigeerd en pijnklachten kunnen worden verminderd of zelfs verholpen, zodat het lopen weer plezierig wordt. Een individueel gemaakt voetbed, ook wel steunzool of inlay genoemd biedt een op maat gemaakte ondersteuning voor de voeten.

Medische indicatie: verwijzing?

Een individueel aangemeten voetbed kan worden voorgeschreven door de huisarts, fysiotherapeut of specialist, zoals een orthopedisch chirurg, reumatoloog of revalidatiearts. In de verwijzing staat de omschrijving van wat het probleem precies is. De orthopedisch schoentechnicus maakt op grond van deze medische indicatie het orthopedisch voetbed.

Model, materiaal en kleur

Individuele voetbedden kunnen van verschillende materialen en in diverse uitvoeringen gemaakt worden. Aan een voetbed bestemd voor dagelijks gebruik worden andere eisen gesteld dan aan een voetbed dat bestemd is om mee te sporten of wandelen. De extra kwetsbare voeten van diabetes- of reumapatiënten stellen weer andere eisen aan de eigenschappen aan het orthopedisch voetbed. Voor wat betreft de schoen waar het voetbed in gedragen wordt, geldt dat deze geschikt moet zijn voor het dragen ervan. De effectiviteit van het voetbed valt of staat met een geschikte schoen. Mocht de aanschaf van een nieuwe schoen noodzakelijk zijn, dan bent u bij Rameau Voetzorg en Schoenmode aan het juiste adres voor een vakkundig advies. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar Schoenmode.

Het proces: specialistisch maatwerk, van aanmeten tot afleveren

Het aanmeten doen wij bij voorkeur op afspraak, zodat wij de tijd hiervoor kunnen nemen. Het neemt ongeveer een half uur in beslag. De orthopedisch schoentechnicus begint met een onderzoek van de voeten en een analyse van het looppatroon. Er wordt een voetafdruk gemaakt met behulp van een voetscan. Tijdens het aanmeten wordt een advies gegeven over welk schoeisel geschikt is voor de voeten in relatie met het specifieke voetprobleem. Direct na het aanmeten wordt een afspraak gemaakt voor het afleveren.

De leveringstermijn van individuele orthopedische voetbedden bedraagt ongeveer twee weken. Tijdens het afleveren wordt een laatste controle uitgevoerd, waarbij het voetbed wordt gepast in de schoen waarin deze wordt gedragen. Om dit zorgvuldig te kunnen doen, is het noodzakelijk dat de cliënt de voetbedden persoonlijk ophaalt en de schoenen mee heeft waarin deze worden gedragen.

Gewenning

Het dragen van de orthopedische voetbedden moet de eerste dagen na aflevering geleidelijk worden opgebouwd. De voet moet dan wennen aan de nieuwe stand of ondersteuning. Het beste is om de voetbedden meerdere malen per dag te dragen, waarbij dit elke dag een uur langer wordt. In totaal neemt de gewenning van een paar dagen tot twee weken in beslag. Belangrijk is om het gebruik in het begin niet te forceren.

Controle

Als u na twee weken nog niet gewend bent aan de nieuwe voetbedden, is het verstandig om terug te komen voor een extra controle. Als er drukplekjes ontstaan waarbij de huid dreigt te beschadigen, dan moet u altijd zo spoedig mogelijk terugkomen. Met name voor diabetici is in dat geval een extra controle van groot belang. Bij deze controle en eventuele wijzigingen die aan de voetbedden moeten worden gedaan worden geen kosten in rekening gebracht.

Wanneer de voetbedden goed bevallen en alles naar wens verloopt dan adviseren wij jaarlijks de voetbedden te laten controleren op pasvorrm, effectiviteit en draagcomfort. Wanneer uit deze controle reparaties voortkomen, dan worden die in rekening gebracht.

Onderhoud en reparaties

Het spreekt voor zich dat juist onderhoud bijdraagt aan een ruimere levensduur van uw voetbedden. Toch kan het zo zijn dat in de loop van de tijd een reparatie noodzakelijk is.

Leg vochtige voetbedden nooit bij de verwarming of in de zon. Beter is het om een voetbed half uit de schoen te leggen als het niet gedragen wordt, liefst in een onverwarmde ruimte.

Als het afdek materiaal van de voetbedden versleten is terwijl de pasvorm en maat nog correct zijn, is het mogelijk om het voetbed opnieuw te laten bekleden. Dat is aanzienlijk goedkoper dan de aanschaf van nieuwe voetbedden. Mocht de cliënt de voetbedden ter reparatie aanbieden, dan kan deze hiervoor telefonisch contact opnemen. Waar mogelijk repareren wij de voetbedden terwijl men wacht. Ons streven is om alle reparaties na maximaal twee dagen te hebben uitgevoerd.

Keurmerk, service en garantie

Rameau Voetzorg en Schoenmode is in het bezit van het branchekeurmerk van de SEMH, dit is de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen, een onafhankelijke stichting die in onderling overleg met patiëntenorganisaties, artsen, zorgverzekeraars en zorgverleners de kwaliteitseisen vaststelt waaraan aanbieders van medische hulpmiddelen moeten voldoen. Jaarlijks worden erkende bedrijven getoetst op deze eisen, en ontvangen zij bij goedkeuring de erkenning.

Rameau Voetzorg en Schoenmode maakt tevens onderdeel uit van de brancheorganisatie NVOS. In onderling overleg met de zorgverzekeraars heeft de NVOS afspraken gemaakt aangaande de garantietermijnen. De garantie met betrekking tot de pasvorm van voetbedden bedraagt drie maanden, tenzij de vorm van de voet verandert in deze periode. De garantie op het materiaal bedraagt zes maanden.

Klachten

Orthopedische voetbedden worden door Rameau Voetzorg en Schoenmode met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Toch kan het zijn dat zich een probleem voordoet. Wij nodigen u in een dergelijke situatie uit om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Als SEMH erkend bedrijf beschikken wij over een klachtenprotocol. Wanneer een klacht niet wordt opgelost, dan kan de klachten commissie van de brancheorganisatie NVOS worden ingeschakeld. Wanneer de cliënt zich niet kan vinden in de uitspraak van deze commissie, dan kan hij een beroep instellen bij de onafhankelijke geschillencommissie van de SEMH.

Vergoeding, eigen risico en eigen bijdrage

Voor de voorwaarden met betrekking tot de vergoedingsmogelijkheden, het eigen risico en de hoogte van de eigen bijdrage verwijzen wij u graag naar de Zorgverzekeraars pagina op onze site.

Rameau doorzoeken

Gebruik onderstaand formulier om onze pagina's te doorzoeken. U wordt doorverwezen naar een pagina met resultaten.

Rameau Voetzorg & Schoenmode

9.2
gebaseerd op 8 beoordelingen

R

10 - Rianne

18-05-2019
Het is Rameau gelukt! Na jaren zoeken naar schoenen die mijn gevoelige voeten accepteren en mij weer bijna pijnvrij laten lopen, kwam ik terecht bij Rameau. Meneer Rameau luisterde rustig en aandachtig naar mijn verhaal, mijn wensen en gaf ook advies bij het maken van de juiste keuze materialen en modellen. Ze hebben veel geduld en lossen kleine probleempjes moeiteloos op. Durf te vragen!
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Zeer klantvriendelijk
Beschrijf uw ervaring Het is Rameau gelukt! Na jaren zoeken naar schoenen die mijn gevoelige voeten accepteren en mij weer bijna pijnvrij laten lopen, kwam ik terecht bij Rameau. Meneer Rameau luisterde rustig en aandachtig naar mijn verhaal, mijn wensen en gaf ook advies bij het maken van de juiste keuze materialen en modellen. Ze hebben veel geduld en lossen kleine probleempjes moeiteloos op. Durf te vragen!
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Prima zo!

M

9 - Marita

05-05-2019
Ik wordt altijd erg vriendelijk ontvangen en men neemt erg veel tijd voor mij.
Mijn ideeën zijn soms wel eens erg afwijkend van “normal” en daar heeft Rameau (Roel) helemaal geen problem mee.
Ze vinden het leuk, dat mensen hun eigen mening hebben.
Het werk is ook top en top.

Echt mensen die verstand en liefde in het vak hebben.
Nooit een verkeerd woord en altijd behulpzaam en vriendelijk.
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Altijd erg vriendelijk ontvangen en goed personeel Rameau!!
Beschrijf uw ervaring Ik wordt altijd erg vriendelijk ontvangen en men neemt erg veel tijd voor mij. Mijn ideeën zijn soms wel eens erg afwijkend van “normal” en daar heeft Rameau (Roel) helemaal geen problem mee. Ze vinden het leuk, dat mensen hun eigen mening hebben. Het werk is ook top en top. Echt mensen die verstand en liefde in het vak hebben. Nooit een verkeerd woord en altijd behulpzaam en vriendelijk.
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Tel. contact: Muziek klein beetje zachter. Misschien “schoenen” moderner, zo als ‘jongeren’ volwasse

A

9 - A

14-03-2019
4 sterren: goede service, goed behandeld
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring 4 sterren: goede service, goed behandeld
Beschrijf uw ervaring in een regel Confectieschoenen|Orthopedische voetbedden

R

9 - Remco

08-03-2019
Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld

M

9 - Max

08-03-2019
Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld

S

10 - Sarina

08-03-2019
Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.
Beschrijf uw ervaring in een regel 5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

D

9 - Dorie de Waal

21-05-2019
Ik kom al heel veel jaren bij Rameau al toen ze nog in de Stationsstraat zaten. Je hebt altijd een zelfde aanspreekpunt dus die ken je van haver tot gort en hij kent mij en wat nog belangrijker is mijn voeten. En wensen. Hij weet bij mij moet je niet aankomen met een paar saaie schoenen. Ze weten in de werkplaats dan ook altijd als ik weer nieuwe schoenen krijg. Dan staat er weer iets specials op het programma.
Prima bedrijf en uitstekend personeel. Ik kom dan ook vanuit Meppel naar Sneek al kost me dat al mijn taxipunten.
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Mijn ervaring is uitstekend. Dit kan gewoon niet beter.
Beschrijf uw ervaring Ik kom al heel veel jaren bij Rameau al toen ze nog in de Stationsstraat zaten. Je hebt altijd een zelfde aanspreekpunt dus die ken je van haver tot gort en hij kent mij en wat nog belangrijker is mijn voeten. En wensen. Hij weet bij mij moet je niet aankomen met een paar saaie schoenen. Ze weten in de werkplaats dan ook altijd als ik weer nieuwe schoenen krijg. Dan staat er weer iets specials op het programma. Prima bedrijf en uitstekend personeel. Ik kom dan ook vanuit Meppel naar Sneek al kost me dat al mijn taxipunten.
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Zelfs de grootste kniesoor zou blij worden bij zo'n bedrijf

H

9 - Hendrik

17-03-2019
Vanaf mijn tweede levensjaar tot nu (ik ben nu 19 jaar)
is al mijn orthopedisch schoeisel mogelijk gemaakt door het hele team vakmensen dat bij Rameau werkt.
Roel is al die jaren mijn vaste aanspreekpunt geweest.
Ik krijg goede adviezen en ben ook altijd zeer tevreden met het eindresultaat.
De service en de kwaliteit zijn uitstekendAanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Vanaf mijn tweede levensjaar tot nu (ik ben nu 19 jaar) is al mijn orthopedisch schoeisel mogelijk gemaakt door het hele team vakmensen dat bij Rameau werkt. Roel is al die jaren mijn vaste aanspreekpunt geweest. Ik krijg goede adviezen en ben ook altijd zeer tevreden met het eindresultaat. De service en de kwaliteit zijn uitstekend
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld