Podologie

Bij Rameau Voetzorg & Schoenmode bieden wij gespecialiseerde voetzorg in de vorm van onderzoek en behandeling door een registerpodoloog.

Registerpodoloog

De registerpodoloog biedt gespecialiseerde voetzorg bij diverse voetproblemen. De registerpodoloog verricht onderzoek naar de problemen aan de voet en stelt een behandelplan op. Hierbij wordt gekeken naar het geheel van de voet, de schoen en de zool in combinatie met het gehele bewegingsapparaat. De registerpodoloog beschikt eveneens over specialistische kennis op het gebied van de reumatische of diabetische voet. Indien nodig, wordt een podologische zool aangemeten, deze wordt door de registerpodoloog vervaardigd. Ongeveer zes weken na het afleveren van de zool vindt een controle plaats om te beoordelen of het gewenste verbeteringseffect is bereikt. Naast het aanmeten van zolen biedt de registerpodoloog nog diverse andere (instrumentele) behandelingen zoals:

  • Het aanmeten van een teenorthese
  • Medical taping
  • Vilttechnieken

Tijdens de intake wordt een podologisch onderzoek verricht. Op basis hiervan wordt in overleg met de cliënt een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt vastgelegd welke behandelmethode uit het behandelpakket (of een combinatie daarvan) wordt toegepast.

Afspraak

U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken voor een podologie behandeling. Tijdens de intake wordt een podologisch onderzoek verricht, waarna een diagnose wordt gesteld.

Op basis hiervan wordt in overleg met de cliënt een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt vastgelegd welke behandelmethode uit het behandelpakket (of een combinatie daarvan) wordt toegepast.

Vergoedingen

Mocht u nadere informatie wensen over vergoedingsmogelijkheden door uw zorgkostenverzekeraar, dan kan de podotherapeut dit aan u verstrekken. Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u graag naar de Zorgverzekeraars pagina op onze site.


Rameau doorzoeken

Gebruik onderstaand formulier om onze pagina's te doorzoeken. U wordt doorverwezen naar een pagina met resultaten.