Podologie

Bij Rameau Voetzorg & Schoenmode bieden wij gespecialiseerde voetzorg in de vorm van onderzoek en behandeling door een registerpodoloog.

Registerpodoloog

De registerpodoloog biedt gespecialiseerde voetzorg bij diverse voetproblemen. De registerpodoloog verricht onderzoek naar de problemen aan de voet en stelt een behandelplan op. Hierbij wordt gekeken naar het geheel van de voet, de schoen en de zool in combinatie met het gehele bewegingsapparaat. De registerpodoloog beschikt eveneens over specialistische kennis op het gebied van de reumatische of diabetische voet. Indien nodig, wordt een podologische zool aangemeten, deze wordt door de registerpodoloog vervaardigd. Ongeveer zes weken na het afleveren van de zool vindt een controle plaats om te beoordelen of het gewenste verbeteringseffect is bereikt. Naast het aanmeten van zolen biedt de registerpodoloog nog diverse andere (instrumentele) behandelingen zoals:

  • Het aanmeten van een teenorthese
  • Medical taping
  • Vilttechnieken

Tijdens de intake wordt een podologisch onderzoek verricht. Op basis hiervan wordt in overleg met de cliënt een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt vastgelegd welke behandelmethode uit het behandelpakket (of een combinatie daarvan) wordt toegepast.

Nieuw: Arkada-techniek

Ingegroeide teennagels zijn een veelvoorkomend voetprobleem dat veel hinder en pijn kan veroorzaken. Onze registerpodoloog is gediplomeerd in een nieuwe techniek die bij bijna iedere vorm van ingroei toegepast kan worden: De Arkada-techniek.

Door middel van de “Arkada’s Cube” wordt de teen gefixeerd, waardoor de registerpodoloog de handen vrij heeft om heel beheerst de zijkant van de nagel in een zo optimaal mogelijke nieuwe vorm te buigen. De druk wordt opgeheven en de pijn verdwijnt. De nieuwe curve wordt tijdelijk gefixeerd met acryl. De cliënt ervaart weinig pijn tijdens de behandeling en het resultaat zal vaak langduriger zijn dan met andere regulatie methodes en als ook de oorzaak van de ingroei aangepakt (kan) worden kan het zelfs permanent zijn.

Afspraak

U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken voor een podologie behandeling. Tijdens de intake wordt een podologisch onderzoek verricht, waarna een diagnose wordt gesteld.

Op basis hiervan wordt in overleg met de cliënt een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt vastgelegd welke behandelmethode uit het behandelpakket (of een combinatie daarvan) wordt toegepast.

Vergoedingen

Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u graag naar de Zorgverzekeraars pagina op onze site.


Rameau doorzoeken

Gebruik onderstaand formulier om onze pagina's te doorzoeken. U wordt doorverwezen naar een pagina met resultaten.

Rameau Voetzorg & Schoenmode

9.2
gebaseerd op 3 beoordelingen

R

9.2 - Remco

08-03-2019
Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.

M

8.8 - Max

08-03-2019
Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.

S

9.6 - Sarina

08-03-2019
Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.