Medische Pedicure Sneek

Verzorgde voeten lopen het prettigst

Uw voeten dragen u een leven lang door de wereld. Ze vormen letterlijk de basis waar u op staat. Desondanks krijgen ze zelden speciale aandacht. Toch kan regelmatige extra verzorging een aantal veelvoorkomende ongemakken vóór zijn. Onze professionele medische pedicure Sneek kan u daarbij verantwoord helpen.

Rameau Medische pedicure Sneek

Wij van Rameau Voetzorg & Schoenmode, hebben een afdeling pedicure. De vakspecialiste die hier werkt, heeft inmiddels alweer een aantal jaren werkervaring in het medische pedicurevak en is naast de ‘normale’ pedicurebehandelingen onder andere gespecialiseerd in: voetverzorging diabetes en -reuma. Zij beschikt over een aparte behandelruimte in de vestiging van Rameau te Sneek. Bij uitzondering kan zij de cliënten thuis bezoeken.

Waaruit bestaat een behandeling?

Een standaard voetbehandeling bij de medisch pedicure bestaat uit:

  • Teennagels desinfecteren, knippen, polijsten en verzorgen. Inclusief de nagelriemen en nagelwallen;
  • Eventuele ingegroeide nagels behandelen;
  • Het verwijderen van overtollig eelt;
  • Het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit, eksteroog);
  • De behandeling van kloven en het incrѐmen van de voet;

De behandeling duurt doorgaans ongeveer drie kwartier en wordt gemiddeld om de acht weken herhaald, uiteraard in overleg met u. Er zijn soms meerdere behandelingen nodig om speciale problemen als likdoorns, ingegroeide- of gebroken nagels, kalk- of schimmelnagels, kloven en overmatig eelt de baas te worden.

Het behandelen van kalk- of schimmelnagels doet onze medisch pedicure met een Wild-Pedique teennagelcorrectie.

Aantekening diabetes en reuma

Onze medisch pedicure heeft zich gespecialiseerd in verantwoorde voetverzorging bij diabetes- en reumapatiënten. Bij mensen met diabetes mellitus (suikerziekte) kan ongevoeligheid (diabetische neuropathie) in onder meer de voeten veroorzaken. Daardoor zullen diabetici beschadigingen soms niet tijdig opmerken. Wondjes genezen door de diabetes ogenschijnlijk moeilijk, zodat een ogenschijnlijk kleine verwonding grote gevolgen kan hebben. Daarom is extra voorzichtigheid bij de verzorging van de voeten en nagels geboden.

De voetproblematiek van reumapatiënten hangt samen met de overgevoeligheid en pijnlijkheid van gewrichten, die het gevolg is van deze ziekte. Bovendien kan men te maken hebben met misvormingen aan onder meer de voeten.

Zit hier een vergoeding aan vast?

De medisch pedicurebehandeling is over het algemeen voor eigen rekening, met uitzondering van diabetes- en reumapatiënten. Voor diabetes- en reumapatiënten geven sommige verzekeraars een (gedeeltelijke) vergoeding. Voorwaarde daarbij is: dat de behandelend medisch pedicure een speciale aantekening heeft. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is bovendien een verklaring van de huisarts nodig. Of er een vergoeding mogelijk is en hoe hoog deze is, verschilt per verzekeraar en het verzekerd pakket. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Aansluiting bij ProVoet

Zowel Rameau Voetzorg & Schoenmode als onze pedicure zelf, zijn aangesloten bij de Landelijke Organisatie voor de Voetverzorger/Pedicure ProVoet. Het lidmaatschap houdt onder meer in:

  • Het bezit van een branche goedgekeurd vakdiploma;
  • Vakinhoudelijke nascholing en vakliteratuur;
  • Congressen en vakbeurzen;
  • Contacten met collega’s op regiobijeenkomsten.
Rameau voorjaar 2024

Download GRATIS het Rameau magazine!

Vol inspiratie en mooie aanbiedingen

Gratis downloaden