Allergeenvrije schoenen

Looistoffen, rubber, lijm of kleurstoffen, allemaal kunnen ze een allergische reactie opwekken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. In de meeste schoenen zitten deze stoffen
verwerkt, waardoor de voeten van allergiepatiënten het zwaar te verduren krijgen. Met allergeenvrije schoenen blijft de cliënt de allergie een stap voor.
Deze schoenen worden fabrieksmatig of met de hand vervaardigd, speciaal met het oog op het voorkomen van allergieën. Het materiaal waarvan de schoenen worden gemaakt bevat de genoemde allergene stoffen helemaal niet of in zeer minimale hoeveelheden. Daardoor worden allergische reacties sterk teruggedrongen. Soms blijft de allergie zelfs helemaal weg.

Medische indicatie

Allergeenvrije schoenen worden voorgeschreven door een dermatoloog. In het voorschrift (medische indicatie) staat vermeld welke allergie de cliënt precies heeft. Soms neemt de dermatoloog een allergietest af om te beoordelen of het materiaal dat in de schoen wordt verwerkt geschikt is voor de cliënt. In dat geval stellen wij een staaltje van het materiaal beschikbaar. De dermatoloog kan testen of de cliënt allergisch reageert op het materiaal in de schoen. In samenspraak met de dermatoloog levert het orthopedisch schoentechnisch bedrijf Rameau Voetzorg en Schoenmode handmatig of fabrieksmatig gemaakte allergeenvrije schoenen.

Model, materiaal en kleur

Rameau Voetzorg en Schoenmode maakt deel uit van een groep schoenleveranciers die zich heeft gespecialiseerd op het gebied van de voetallergie. Zij leveren allergeenvrije schoenen in een grote verscheidenheid aan modellen en kleuren. Dames hebben de keuze uit sportieve, klassieke of modieuze modellen, voor heren zijn er een aantal sportieve modellen, geklede schoenen en de tijdloze brogue beschikbaar. Allergeenvrije schoenen zijn ook in kindermaten leverbaar. Als met fabrieksmatig geproduceerde allergeenvrije schoenen niet voldoende tegemoet kan worden gekomen aan de specifieke voetproblematiek, kan een handgemaakte allergeenvrije schoen uitkomst bieden. De voorwaarden en bijzonderheden voor handgemaakte orthopedische maatschoenen Orthopedische schoenen (OSA) zijn hierop van toepassing.

Het proces: specialistisch maatwerk, van aanmeten tot afleveren

Elke allergie stelt zijn eigen eisen aan het verwerkte materiaal in een schoen. Daarom moeten allergeenvrije schoenen worden afgestemd op de individuele gebruiker. Tijdens het aanmeten van de schoenen wordt een keuze gemaakt uit de beschikbare kleuren en modellen. In verband met de specifieke allergie worden tevens details besproken, zoals de lijm en de kleur- en looistoffen die voor het leer zijn gebruikt. In sommige gevallen moet eerst nog een allergietest worden gedaan (zie medische indicatie). Vervolgens worden de schoenen in de fabriek op voorschrift van de dermatoloog uit goedgekeurde materialen vervaardigd. Afhankelijk van de medische indicatie kan het zijn dat de cliënt een orthopedische maatschoen nodig heeft, deze wordt dan individueel aangemeten en gemaakt. Op het moment van afleveren vindt de laatste controle plaats voordat de schoenen worden uitgegeven. Fabrieksmatig geproduceerde allergeenvrije schoenen zijn als regel binnen zes weken klaar om afgeleverd te worden. Voor een individueel op maat gemaakte schoen geldt een levertijd van maximaal twaalf weken.

Gewenning en nazorg

De eerste dagen na het afleveren moeten nieuwe schoenen regelmatig worden afgewisseld met andere schoenen. De gewenningsperiode duurt hoogstens twee weken. Indien de cliënt na twee weken nog niet aan de nieuwe schoenen gewend is, is het raadzaam om een controle-afspraak bij Rameau te maken. Deze controle en eventuele wijzigingen aan de schoen behoren tot de normale aflevercondities en zijn gratis. Als alles naar wens verloopt, adviseren wij om allergeenvrije schoenen jaarlijks kosteloos te laten controleren op pasvorm, functionaliteit en draagcomfort. Als uit deze controle reparaties voortkomen, worden deze in rekening gebracht.

Reparaties

Regelmatig onderhoud en tijdige reparatie verhogen het comfort van de schoenen en verlengen de levensduur. Omdat er speciale allergeenvrije materialen en lijm in de schoenen zijn verwerkt, verdient het de voorkeur om de schoenen bij ons bedrijf te laten repareren. Wij hebben namelijk de beschikking over de specifieke gegevens betreffende uw allergie. Rameau Voetzorg en Schoenmode weet welke materialen kunnen worden verwerkt. Tijdens alle spreekuren en tijdens openingsuren in de vestiging Sneek kan de cliënt de schoenen voor reparatie aanbieden. Na telefonisch overleg kan in het bedrijf te Sneek de reparatie soms worden uitgevoerd terwijl men daarop wacht.

Keurmerk, service en garantie

Rameau Voetzorg en Schoenmode is in het bezit van het branchekeurmerk van de SEMH, dit is de Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen, een onafhankelijke stichting die in onderling overleg met patiëntenorganisaties, artsen, zorgverzekeraars en zorgverleners de kwaliteitseisen vaststelt waaraan aanbieders van medische hulpmiddelen moeten voldoen. Jaarlijks worden erkende bedrijven getoetst op deze eisen, en ontvangen zij bij goedkeuring de erkenning.

Rameau Voetzorg en Schoenmode maakt tevens onderdeel uit van de brancheorganisatie NVOS. In onderling overleg met de zorgverzekeraars heeft de NVOS afspraken gemaakt aangaande de garantietermijnen. De garantie met betrekking tot de pasvorm van de nieuwe allergeenvrije schoenen bedraagt drie maanden. De garantie op het materiaal bedraagt zes maanden.

Klachten

Orthopedische maatschoenen worden door Rameau Voetzorg en Schoenmode met de grootst mogelijke zorg gemaakt. Toch kan het zijn dat zich een probleem voordoet. Wij nodigen u in een dergelijke situatie uit om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Als SEMH erkend bedrijf beschikken wij over een klachtenprotocol. Wanneer een klacht niet wordt opgelost, dan kan de klachten commissie van de brancheorganisatie NVOS worden ingeschakeld. Wanneer de cliënt zich niet kan vinden in de uitspraak van deze commissie, dan kan hij een beroep instellen bij de onafhankelijke geschillencommissie van de SEMH.

Vergoeding, eigen risico en eigen bijdrage

Voor welke vergoeding de cliënt in aanmerking komt is afhankelijk van of het om fabrieksmatig geproduceerde of om handmatig gemaakte schoenen gaat. De hoogte van de vergoeding en de voorwaarden waaronder de schoenen worden verstrekt, verschillen per verzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polis-voorwaarden. Voor de voorwaarden met betrekking tot de vergoedingsmogelijkheden, het eigen risico en de hoogte van de eigen bijdrage verwijzen wij u graag naar de Zorgverzekeraars pagina op onze site.

Rameau doorzoeken

Gebruik onderstaand formulier om onze pagina's te doorzoeken. U wordt doorverwezen naar een pagina met resultaten.

Rameau Voetzorg & Schoenmode

9.2
gebaseerd op 8 beoordelingen

R

10 - Rianne

18-05-2019
Het is Rameau gelukt! Na jaren zoeken naar schoenen die mijn gevoelige voeten accepteren en mij weer bijna pijnvrij laten lopen, kwam ik terecht bij Rameau. Meneer Rameau luisterde rustig en aandachtig naar mijn verhaal, mijn wensen en gaf ook advies bij het maken van de juiste keuze materialen en modellen. Ze hebben veel geduld en lossen kleine probleempjes moeiteloos op. Durf te vragen!
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Zeer klantvriendelijk
Beschrijf uw ervaring Het is Rameau gelukt! Na jaren zoeken naar schoenen die mijn gevoelige voeten accepteren en mij weer bijna pijnvrij laten lopen, kwam ik terecht bij Rameau. Meneer Rameau luisterde rustig en aandachtig naar mijn verhaal, mijn wensen en gaf ook advies bij het maken van de juiste keuze materialen en modellen. Ze hebben veel geduld en lossen kleine probleempjes moeiteloos op. Durf te vragen!
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Prima zo!

M

9 - Marita

05-05-2019
Ik wordt altijd erg vriendelijk ontvangen en men neemt erg veel tijd voor mij.
Mijn ideeën zijn soms wel eens erg afwijkend van “normal” en daar heeft Rameau (Roel) helemaal geen problem mee.
Ze vinden het leuk, dat mensen hun eigen mening hebben.
Het werk is ook top en top.

Echt mensen die verstand en liefde in het vak hebben.
Nooit een verkeerd woord en altijd behulpzaam en vriendelijk.
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Altijd erg vriendelijk ontvangen en goed personeel Rameau!!
Beschrijf uw ervaring Ik wordt altijd erg vriendelijk ontvangen en men neemt erg veel tijd voor mij. Mijn ideeën zijn soms wel eens erg afwijkend van “normal” en daar heeft Rameau (Roel) helemaal geen problem mee. Ze vinden het leuk, dat mensen hun eigen mening hebben. Het werk is ook top en top. Echt mensen die verstand en liefde in het vak hebben. Nooit een verkeerd woord en altijd behulpzaam en vriendelijk.
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Tel. contact: Muziek klein beetje zachter. Misschien “schoenen” moderner, zo als ‘jongeren’ volwasse

A

9 - A

14-03-2019
4 sterren: goede service, goed behandeld
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring 4 sterren: goede service, goed behandeld
Beschrijf uw ervaring in een regel Confectieschoenen|Orthopedische voetbedden

R

9 - Remco

08-03-2019
Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld

M

9 - Max

08-03-2019
Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld

S

10 - Sarina

08-03-2019
Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.
Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.
Beschrijf uw ervaring in een regel 5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

D

9 - Dorie de Waal

21-05-2019
Ik kom al heel veel jaren bij Rameau al toen ze nog in de Stationsstraat zaten. Je hebt altijd een zelfde aanspreekpunt dus die ken je van haver tot gort en hij kent mij en wat nog belangrijker is mijn voeten. En wensen. Hij weet bij mij moet je niet aankomen met een paar saaie schoenen. Ze weten in de werkplaats dan ook altijd als ik weer nieuwe schoenen krijg. Dan staat er weer iets specials op het programma.
Prima bedrijf en uitstekend personeel. Ik kom dan ook vanuit Meppel naar Sneek al kost me dat al mijn taxipunten.
Totaal score
Beschrijf uw ervaring in een regel Mijn ervaring is uitstekend. Dit kan gewoon niet beter.
Beschrijf uw ervaring Ik kom al heel veel jaren bij Rameau al toen ze nog in de Stationsstraat zaten. Je hebt altijd een zelfde aanspreekpunt dus die ken je van haver tot gort en hij kent mij en wat nog belangrijker is mijn voeten. En wensen. Hij weet bij mij moet je niet aankomen met een paar saaie schoenen. Ze weten in de werkplaats dan ook altijd als ik weer nieuwe schoenen krijg. Dan staat er weer iets specials op het programma. Prima bedrijf en uitstekend personeel. Ik kom dan ook vanuit Meppel naar Sneek al kost me dat al mijn taxipunten.
Aanbevelen? Ja
Hoe ervaart u het telefonisch contact met Rameau?
Hoe bent u bij uw bezoek aan Rameau ontvangen?
Vond de afspraak op de geplande tijd plaats?
Heeft de behandelaar voldoende tijd voor u genomen?
Hoe heeft u de bejegening door de behandelaar ervaren?
Voelde u zich gehoord door de behandelaar?
Bent u voldoen geïnformeerd over de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Hoe ervaart u de effectiviteit van het product dan wel de behandeling?
Heeft u voldoende uitleg en advies gekregen over het product dan wel de behandeling?
Voldoet het product dan wel de behandeling aan wat u er kwalitatief van verwacht?
Is het product binnen de overeengekomen levertijd geleverd?
Heeft u nog verbeterpunten of tips? Zelfs de grootste kniesoor zou blij worden bij zo'n bedrijf

H

9 - Hendrik

17-03-2019
Vanaf mijn tweede levensjaar tot nu (ik ben nu 19 jaar)
is al mijn orthopedisch schoeisel mogelijk gemaakt door het hele team vakmensen dat bij Rameau werkt.
Roel is al die jaren mijn vaste aanspreekpunt geweest.
Ik krijg goede adviezen en ben ook altijd zeer tevreden met het eindresultaat.
De service en de kwaliteit zijn uitstekend















Aanbevelen? Ja
Totaal score
Beschrijf uw ervaring Vanaf mijn tweede levensjaar tot nu (ik ben nu 19 jaar) is al mijn orthopedisch schoeisel mogelijk gemaakt door het hele team vakmensen dat bij Rameau werkt. Roel is al die jaren mijn vaste aanspreekpunt geweest. Ik krijg goede adviezen en ben ook altijd zeer tevreden met het eindresultaat. De service en de kwaliteit zijn uitstekend
Beschrijf uw ervaring in een regel 4 sterren: goede service, goed behandeld