Retourneren

Houd er rekening mee als je eventueel de schoenen wilt retourneren, dat zowel de schoenen als de doos en verzendzak voor zover redelijkerwijs mogelijk in originele staat dienen te zijn. De artikelen mogen niet later dan 14 dagen, na de dag waarop je melding hebt gemaakt van de herroeping, aan ons worden teruggezonden of worden ingeleverd bij een Rameau winkel. Je bent op tijd als je de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Retourneren via PostNL

Retourneren is gratis via PostNL als u gebruik maakt van ons antwoordnummer. Echter vragen wij eenmalig per order een kleine retourbijdrage van €2,95 voor sale en outlet artikelen. Dit bedrag zal automatisch op de terugbetaling worden ingehouden en hoef je dus niet te betalen bij het PostNL servicepunt. Een etiket met antwoordnummer is in het pakket toegevoegd, hiermee kunt u eenvoudig de artikelen terugsturen.

Uiteraard kunt u de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor u.

PostNL biedt tegenwoordig ook de mogelijkheid om retourpakketten aan de PostNL bezorger mee te geven. Dit kan echter alleen op de momenten waarop de bezorger een ander pakket komt brengen. In dat geval kun je het pakket, dichtgeplakt en voorzien van een retourlabel, afgeven aan de bezorger. Je ontvangt direct een bewijs van afgifte.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Rameau niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Vraag daarom op het PostNL-servicepunt altijd om een verzendbewijs en bewaar deze zorgvuldig.

Passen

Het passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Pas schoenen alleen binnenshuis. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de artikelen die het gevolg is van het gebruik van de artikelen, dat verder gaat dan nodig is om de aarde, de kenmerken en de werking van de artikelen vast te stellen. De waardevermindering zal worden verrekend met het terug te betalen aankoopbedrag.

14 dagen bedenktermijn

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jijzelf of een door jou aangewezen derde (bijv. de buren), die niet de vervoerder is, het pakket fysiek in bezit krijgt.

Melden

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons schriftelijk op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Je kunt dit hier op de website doen en deze eventueel uitprinten en meesturen met de retourzending, maar bent hiertoe niet verplicht.
Tevens kunt u gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat u van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Terugbetaling

Als je de bestelling retour stuurt, ontvang je de betaling die je tot op dat moment hebt gedaan terug. (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering).

Wij vragen eenmalig een kleine retourbijdrage van €2,95 voor sale en outlet artikelen. Dit bedrag zal automatisch op de terugbetaling worden ingehouden.

Het aankoopbedrag ontvang je binnen enkele dagen maar in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht. Wij wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen.

Controleer altijd direct na ontvangst van je bestelling of alle artikelen compleet en onbeschadigd geleverd zijn. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice (info@rameau.nl of 0515 - 421111).

Rameau voorjaar 2024

Download GRATIS het Rameau magazine!

Vol inspiratie en mooie aanbiedingen

Gratis downloaden