Podotherapie

Bij Rameau Voetzorg & Schoenmode bieden wij gespecialiseerde voetzorg in de vorm van onderzoek en behandeling door een podotherapeut.

U kunt bij Rameau Voetzorg en Schoenmode om de week op dinsdag terecht voor gespecialiseerde podotherapie. De podotherapeut biedt behandelingen, consulten en controles in het kader van diabetische voetzorg. Voor een intake of behandeling podotherapie heeft u geen verwijzing nodig. De podotherapeut stelt onder andere het zorgprofiel vast en richt op basis daarvan een behandelplan in. Afhankelijk van de zwaarte van het zorgprofiel komt u voor een bepaald aantal ondersteunende behandelingen door een medisch pedicure in aanmerking. Deze behandelingen kunt u uiteraard ook door de medisch pedicure van Rameau laten doen.

Faciliteit

De podotherapeut beschikt over een moderne, zeer compleet uitgeruste behandelruimte om de podotherapie behandeling uit te oefenen.

Behandelaanbod

  • Screening op risicofactoren bij de diabetische voet. De voet wordt gescreend op o.a. drukplekken en wonden, verlies van preventieve sensibiliteit en Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV). Vervolgens wordt een zorgprofiel vastgesteld. Op dit vlak kan worden samengewerkt met de Praktijk Ondersteuner van de Huisarts (POH).
  • Het geven van preventieve adviezen
  • Het geven van adviezen voor voethygiëne en voetverzorging

Afspraak

U kunt telefonisch of per e-mail een afspraak maken voor een podotherapie behandeling. Tijdens de intake wordt een podotherapeutisch onderzoek verricht, waarna een diagnose wordt gesteld.

Op basis hiervan wordt in overleg met de cliënt een behandelplan opgesteld. In het behandelplan wordt vastgelegd welke behandelmethode uit het behandelpakket (of een combinatie daarvan) wordt toegepast.

Vergoedingen

De diabetische voetzorg op basis van de zorgprofielen wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Mocht u nadere informatie wensen over vergoedingsmogelijkheden door uw zorgkostenverzekeraar, dan kan de podotherapeut dit aan u verstrekken. Voor meer informatie over vergoedingen verwijzen wij u graag naar de Zorgverzekeraars pagina op onze site.

Rameau doorzoeken

Gebruik onderstaand formulier om onze pagina's te doorzoeken. U wordt doorverwezen naar een pagina met resultaten.

Rameau Voetzorg & Schoenmode

9.2
gebaseerd op 3 beoordelingen

R

9.2 - Remco

08-03-2019
Rameau is een mooi familie bedrijf met een warm welkom en een goed advies.

M

8.8 - Max

08-03-2019
Vriendelijke medewerkers, en snelle service, ze doen vaak ook nog net even iets meer, zoals schoenen poetsen, dat maakt het af, verder erg klantgericht, en voel me er gewoon welkom, en serieus genomen.

S

9.6 - Sarina

08-03-2019
Goede snelle service en zeer kundig in het vak! Voor mijn steunzolen en goede schoenen kom ik al jaren hier.